Home » Over Layers

Over Layers

Layers is een klein bedrijf in ambachtelijk leerbewerken en specialiseert zich met name in het maken van lederen producten voor Larp, Cosplay en Fashion. Elk item is met de hand gemaakt en tevens uniek. Op het moment van schrijven bestaat Layers uit 1 persoon.

Wie is Layers?

Mijn naam is Alexandra, ik ben geboren in 1990 en ben een van de weinige vrouwen in de wereld van leerbewerking.
Al van jongs af aan ben ik aan het ontwerpen, knutselen en fröbelen, en ik moet dan ook oppassen dat ik niet met te veel verschillende hobby’s thuis kom.
Een van mijn grootste hobby’s is Larpen en hieruit is mijn passie voor leerbewerking dan ook ontstaan. Wat een paar jaar geleden begon als “ik ga eens kijken wat Larpen is”, is nu een levensstijl geworden. Er gaat geen dag voorbij waarin ik niet bezig ben met Larp-dingen.

Larp heeft zich ook volledig aangesloten bij mijn voorliefde voor fantasy. Vele fantasy-boeken vullen mijn kast, de Lord of the Rings trilogie zijn een aantal van mijn favoriete films en elk jaar bezoek ik verschillende fantasy-beurzen.

Eigenaar Layers
Foto gemaakt door Dani’el van den Berg, DmvdBerg Fotografie

Hoe is Layers ontstaan?

Toen ik 21 jaar was studeerde ik af als Grafisch Vormgever maar een gebrek aan werk in dit vakgebied zorgde ervoor dat ik verschillende banen had maar nooit als vormgever.
in 2011 nam iemand mij mee naar een Larp-event en daar voelde ik mij helemaal thuis. Tevens kwam de creatieve drang weer naar boven en begon ik met kostuums maken.

Ik begon met werken met kunstleer en daar maakte ik hele pantsers uit. Na een jaar daarmee oefenen ging ik over naar echt leer en bont.
Vrienden vonden dat ik mooie dingen maakte en vroegen mij al snel of ik wat voor hun wilde creëren.  Met de tijd groeide die verzoeken en realiseerde ik dat leerbewerken hetgene is waar mijn passie ligt!

Eind 2014 startte ik mijn Facebook-pagina van Layers op. Hier kon ik mijn werk kwijt en misschien wilde ik hier ooit mijn bedrijf van maken. Dit kwam echter sneller dan gedacht.
Medio januari 2015 hoorde ik dat mijn contract bij mijn werkgever niet verlengt zou worden. In het jaar dat volgde heb ik hard gewerkt aan Layers om zo veel mogelijk klaar te maken om te starten. Zo gebeurde het dat begin Mei 2016 Layers ontstond.

Waarom de naam Layers?

De naam Layers is ontstaan door mijn visie op Larp-kostuums. Men vraagt mij vaak om kostuum-advies, en het eerste wat ik dan roep is: “Laagjes, laagjes en laagjes!”. De naam bestond al voor mijn bedrijf er was!